Zaterdag 16 januari 2021

Sportscar Winter Rally

De Sportscar Winter Rally is het kleine broertje van de Sportscar Spring Rally. Na vele succesvolle Lente edities in het verleden is deze Tourrally sinds 2018 weer terug. De rally zal plaatsvinden op zaterdag 16 januari. We hebben de handen in elkaar geslagen met InterClassics Maastricht om de rally te organiseren tijdens het traditionele weekend in het MECC in Maastricht. De oldtimerbeurs is verplaatst naar juni, maar we willen, samen met InterClassics, dit weekend niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We kunnen ten alle tijde, afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen rondom Corona, deze rally op een veilige manier laten plaatsvinden.

Deze rally is voor sportwagens, zowel jong als oud. Om deelname van oldtimers en youngtimers te bevorderen zullen we het bouwjaar van de sportwagen mee laten tellen in de puntentelling. Iedere auto is welkom, als het maar twee deuren heeft en sportief is.

De rally is een tourrit en absoluut geen snelheidsrally. Punten kunnen gescoord worden door de juiste route te rijden en de opdrachten juist uit te voeren. Buiten Bol-Pijl zullen er meerdere rally systemen worden toegepast zoals een fotorit, ingetekende lijn en punten vrije route. Je zult dus ook moeten kaartlezen. De rally zal zowel voor de recreatieve rijder als voor de meer ervaren rallyrijder plezier en spanning bieden.

Op zaterdagochtend komen de gasten en deelnemers aan bij het MECC in Maastricht. Vanaf 09u00 zal de inschrijving openen om alle routeboeken en stickers in ontvangst te nemen. Om 10u00 zal de eerste sportwagen vertrekken voor een mooie dag in het Heuvelland en/of Ardennen/ Eifel. Tussendoor zal er een koffiestop zijn en ook een lunchpauze. Rondom 16u30 zullen we de eerste deelnemers verwachten bij de finish. Na een gezellige borrel zullen de prijswinnaars in het zonnetje worden gezet.

Mocht de rally niet kunnen doorgaan in verband met extreem slecht weer, dan kunt of 90% van uw inschrijfgeld terug ontvangen of het volledige bedrag gebruiken als tegoed voor een van onze andere rallies, zoals de Sportscar Spring Rally, Rallye de Gravenrode of Tour de Mestreech.

Om de definitie van een sportscar duidelijk te maken, houden we de mooie woorden van Wikipedia aan:

A sportscar is a small, usually two-seater, two-door automobile designed for spirited performance and nimble handling. Sportscars may be spartan or luxurious, but high maneuverability and light weight are requisite. Sportscars are usually aerodynamically shaped, and have a low center of gravity compared to standard models. Steering and suspension are typically designed for precise control at high speeds.

(Wikipedia)

Deelnemen

Pakket Monte Carlo

Inschrijving Rally
Ontvangst met koffie en vlaai
Roadbook
Rallyplaten en stickers
Lunch of lunchpakket

€ 185,-

Programma

ZATERDAG 16 JANUARI

09u00 Ontvangst en inschrijving
10u00 Start eerste sportwagen
12u30 Lunch
16u30 Finish eerste sportwagen
18u00 Prijsuitreiking

De prijzen zijn inclusief BTW en per equipe. Drank zit niet in de prijs inbegrepen. Op de diverse locaties onderweg dient u de drank zelf af te rekenen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

* indicates required

Onze Partners

 

Contact

7 + 9 =

Organisatie

De Sportscar Winter Rally wordt georganiseerd door Sparx
en is in handen van Xavier Maassen en Edward Oudenhoven.

Sparx
Weert 41
6131 RE Meerssen
+31(0)655103999