Samen met DVB RACING op zoek naar tweede titel in sterkste competitie in de Benelux.

Xavier Maassen racet dit seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een serie die hij in 2014 won en die ondertussen nog aan uitstraling en competitiviteit gewonnen heeft. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is vandaag zonder meer de meest hoogstaande competitie in de Benelux en dat motiveert Xavier Maassen, samen met het team DVB RACING enorm om net als in 2014 de concurrentie te snel af te zijn. Op alle vlakken is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een topkampioenschap, met een vol startveld, schitterende raceweekends en een racewagen die wereldwijd tot de verbeelding spreekt. Afspraak dus op één van de zes weekends van de snelste competitie van de Benelux!

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verzamelde nu donderdag op het mythische circuit van Spa-Francorchamps voor de generale repetitie in afwachting van de start van het seizoen 2017, begin mei op diezelfde omloop. In de F1-boxen van het circuit in de Belgische Ardennen stonden de gloednieuwe Porsche 991 Cup te wachten op de eerste meters van het nieuwe seizoen en onder hen ook de wagen van Xavier Maassen. De keuze voor deze hoogstaande competitie der Lage Landen is een optelsom van sterke factoren.

Xavier Maassen: “Er is niet één element, niet twee, maar drie of zelfs vier waarom wij voor deze formule geopteerd hebben. Laten we eerste even naar het kampioenschap zelf kijken. Als we vandaag langs de boxen wandelen, zien we minstens 20 wagens uit de Benelux om het seizoen aan te vangen. De rijders zijn een mix van zeer ervaren rijders, jonge wolven uit de karting en de betere gentlemen drivers. Dat is een garantie voor stevige autosport. Iedereen rijdt ook met hetzelfde materiaal, de Porsche 991 GT3 Cup, sowieso een garantie op een eerlijke competitie. Bovendien rijden we driemaal samen met de Carrera Cup France, de naam zegt het, onze Franse collega’s. Zij zijn ook met goed 20 deelnemers, dus dat maakt de competitie er nog mooier op. Let wel, ze rijden hun eigen kampioenschap en de puntentelling blijft gescheiden, hoewel we het asfalt delen.”

Laten we het dan even over de raceweekends hebben. De WEC (WK Uithouding in Spa), de Verstappen Days in Zandvoort, de finale van de Blancpain GT Series in Barcelona, de Truck GP in Zolder en de Porsche Days op Zandvoort, in willekeurige volgorde allemaal prachtige raceweekends waar tot 100.000 bezoekers naar afzakken. Maar…

Xavier Maassen: “Het derde weekend van het seizoen racen we in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, op het grote circuit! Zaterdagvoormiddag, net voor de start van de race, mogen wij 40 minuten lang uitmaken wie eigenlijk de snelste Porsche-rijder van Europa is. Le Mans is de grootste autosportwedstrijd ter wereld en we gaan daar met goed 50 wagens aan de start verschijnen. Ongelofelijk en alleen al voor die wedstrijd is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een sterke keuze.”

Voegen we daar nog aan toe dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op behoorlijk wat media-aandacht kan rekenen en dat de organisatie op en top verzorgd is, dan wordt de keuze voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux meer dan duidelijk

Xavier Maassen: “Last but not least, is er ook de directe link met Porsche, het merk waar altijd al een bevoorrechte relatie me heb gehad. Porsche is en blijft, een naam die in de autosport heel wat losmaakt. Ik ben enorm blij dat ik weer met Porsche kan racen, in een officiële competitie van Porsche en dan spreekt het voor zich dat we samen voor het hoogst mogelijke gaan!”