De snelste merkencup van de Benelux, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, was voor de vijfde van zes meetings te gast in Limburg. Thuisrijder Xavier Maassen deed het op eigen bodem erg sterk, met een mooie derde plek in de eerste race en een schitterende zege in de tweede race van het weekend, in bovendien zeer moeilijke en verraderlijke omstandigheden. Maassen trekt nu naar de finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Barcelona met 2 punten meer dan zijn dichtste achtervolger in de titelstrijd. In de Porsche 991 van DVB RACING wil Maassen absoluut een tweede titel in die Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is ontegensprekelijk hét Benelux-kampioenschap van 2017. Niet minder dan 18 Porsche 991 vonden hun weg naar Circuit Zolder voor de op één na laatste meeting van het seizoen en het niveau van de serie stijgt week na week. Getuige, onder meer David Saelens, ex Porsche Supercup-racewinnaar, stond nu ook aan de start van de merkencompetitie van Porsche. Xavier Maassen vindt dus meteen ook steeds meer concurrentie op de startgrid en dat motiveert hem alleen nog maar meer om een tweede titel op zak te steken.

“Het weekend startte iets minder goed dan verhoopt, want we moesten wat zoeken naar de juiste afstelling en daardoor raakte ik voor de eerste race niet verder dan de derde startplek”, aldus Maassen. “Mijn start was goed en ik had rondenlang een gevecht met Dylan Derdaele, mijn directe tegenstander in het kampioenschap. Maar, het spreekwoord zegt wel eens, als twee honden vechten om één been… Het was een andere concurrent Güven die de race won, voor Derdaele en mezelf.”

Xavier Maassen is een zeer gedegen rijder en zeker als het nat ligt.. Dat bewees de snelle Limburger nog maar eens in Zolder tijdens de tweede wedstrijd. “Net voor de start begon het te regenen en we moesten met slicks onderweg. Na een halve ronde lag ik vooraan en echt, op slicks in natte omstandigheden, voel ik me… als een vis in het water. Ik reed zo maar 8 seconden bonus bijeen en jammer genoeg volgde dan een safety car. De voorsprong was weer weg en het leek er op dat ik alles diende opnieuw te doen. Ik had dan eventjes wat geluk bij de restart, met een gedubbelde deelnemer achter me en ik behield zo toch nog wat marge van die 8 seconden. Ik kon het vervolgens afmaken en ik heb echt van deze race genoten. Dit is een zege zoals ik ze graag op mijn palmares bij inschrijf. Nu is het recht naar Barcelona waar ik over twee weken de finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijd. We gaan er alles aan doen om er te winnen!”