Pech in race 2 voor de Limburger op Spa-Francorchamps

Xavier Maassen blijft zijn sterke seizoen verderzetten. De Limburgse specialist van de Porsche 911 GT3 Cup trok voor de vierde manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux opnieuw richting Spa en dat weer, na het WK Uithouding in mei, tijdens een schitterend autosportweekend. De 70ste editie van de Total 24 Hours vormde het kader van de meeting in de Ardennen, en waar kan Porsche beter racen dan in het kader van de grootste GT-race ter wereld? Xavier Maassen, die net voordien aankondigde dat hij ook de 24 Uur van Zolder zal betwisten, vertrok naar het schitterende Belgische circuit met de ambitie om zijn titelkansen kracht bij te zetten. Echter, na een zege in de eerste race, trok een lekke band een behoorlijke streep door de puntenrekening van de snelle Limburger. Er resten Maassen, de regerende kampioen nu nog twee meetings of vier races om zijn titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te verlengen. Xavier Maassen is nog steeds tweede in het kampioenschap. 

De kwalificaties verliepen perfect voor Xavier Maassen in de Porsche 991 GT3 Cup van het Belgische DVB RACING. Maassen pakte de pole position voor de eerste race en tijdens de tweede sessie reed hij naar de tweede startplaats, uiteraard ook op de eerste startrij.

Xavier Maassen: “Ik was tevreden met de pole, want op Spa-Francorchamps is dat toch altijd iets bijzonder. Zeker tijdens zo’n raceweekend als de Total 24 Hours of Spa. Dat maakt je als rijder toch nog extra trots op de prestatie, met dank ook aan het team voor de perfecte set-up van de wagen.”

De eerste race was naar goede gewoonte een half uur durende hard bevochten sprintwedstrijd, waar de verschillen bijzonder klein waren. De beslissing viel in de eindfase van de wedstrijd en het was Xavier Maassen die als eerste onder de zwart wit geblokte vlag mocht rijden.

Xavier Maassen: “Wat een zege! Ik ben uiteraard erg tevreden, dit is meteen wat ik nodig had voor het kampioenschap. Ik loop de broodnodige punten in op de leider in het kampioenschap, Güven, en zo is de strijd voor de titel weer helemaal open. Dit was een mooie wedstrijd!”

Op zaterdagmiddag, voor volle tribunes, ging ook de tweede wedstrijd goed van start voor Maassen en dat liet het beste verhopen, maar een lekke band in de openingsfase besliste daar anders over.

Xavier Maassen: “Tja… een gat in de band, geen idee waar dat vandaan kwam, maar ik moest de pitlane in voor een nieuwe band en kwam als laatste weer de piste op. De race was meteen over wat de punten betrof, al heb ik met het mes tussen de tanden nog gevochten om een 12de plaats uit de brand te slepen. Ik ben uiteraard erg ontgoocheld, want dit resultaat ligt niet in het verlengde van de prestaties van het weekend en mijn kansen in het kampioenschap zijn hierdoor niet meer wat ze waren…”

Maassen ligt nu op de tweede plaats in het klassement met een achterstand van 25 punten op de leider. Met nog 80 punten te verdelen liggen er nog kansen voor Maassen voor een derde titel.

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Nano Planet, Arkem Chemicals, Gamma & Ontwerpburo RS.