Sterk weekend voor overvolle tribunes in Zandvoort

Xavier Maassen zet zijn dijk van een seizoen verder. De Limburgse specialist van de Porsche 911 GT3 Cup was aan een vierde raceweekend in een goede maand toe. De tweede meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vond plaats tijdens de uiterst populaire Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort en het werd een weekend voor een uitverkocht huis! In die omstandigheden tweemaal tweede in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux worden en bovendien ook nog eens op het algemene podium van de Franse en Benelux Porsche Cup staan, is zonder meer sterk. 

Amper een week na de winst in de SP7-klasse van de 24 Uur van de Nürburgring trok Xavier Maassen, samen met het team DVB RACING, dus richting de Nederlandse Noordzee. De twee weekends hadden twee dingen gemeen: het publiek was massaal aanwezig, net als een week eerder in Duitsland en uiteraard was ook de wagen identiek. De opdracht die was daarentegen volledig anders.

Xavier Maassen: “De 24 Uur van Nürburgring op de Groen Hel is een uithoudingsrace pur sang, terwijl de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Zandvoort pure sprint is. Ik heb de knop dus weer omgedraaid. Uiteraard blijft de zege van vorig weekend een enorme motiverende factor, maar de aanpak is uiteraard geheel anders. We gaan weer tweemaal dertig minuten racen, bovendien sta ik tweede in het kampioenschap en heb dus een plaats te verdedigen.”

De eerste race van het weekend leverde Xavier Maassen een tweede plaats op, meteen de vierde maal in vijf races dat we de Limburger dit seizoen op het podium zagen.

Xavier Maassen: “De regelmaat is in een merkencup even belangrijk als snelheid, want wij kennen dit seizoen geen schrapresultaten meer, met andere woorden, elk resultaat telt en is erg belangrijk. Ik scoor weer stevige punten en loop wat in op de leider in het kampioenschap, die na een bestraffing niet verder dan de vijfde plaats kwam.”

Op zondag beleefde Circuit Zandvoort weer een van zijn hoogdagen, met meteen de tweede race van de merkencup van Porsche.

Xavier Maassen: “Ik ben weer tweede geworden, achter de winnaars van respectievelijk de Franse en Benelux Cup, met andere woorden, ik stond op het algemene podium en dat doet me tijdens zo een weekend erg veel plezier. In een veld van goed 40 Porsche 911, speel ik dus vooraan mee, tegen onder meer een Porsche Junior rijder. In de optiek van het kampioenschap zijn we nu al vol in running voor de titel, maar het zal zeker niet makkelijk worden, want de concurrentie is echt nog sterker dan de afgelopen seizoenen!” 

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Nano Planet, Arkem Chemicals, Gamma & Ontwerpburo RS.