Tweede sterk weekend in Zandvoort voor de Limburger

Xavier Maassen zet zeer sterke seizoen nog steeds verder. De Limburgse specialist van de Porsche 911 GT3 Cup was aan een vijfde raceweekend in anderhalve maand toe en dat weer met succes. Na de zeges in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Spa en de overwinningen op de Nürburgring, volgde nu opnieuw een zege in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Xavier Maassen is nog steeds tweede in het kampioenschap, en houdt alle kansen op een derde titel open. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux neemt nu een pauze tot de 24 Uur van Spa, einde juli, waar Xavier Maassen uiteraard weer zal trachten om een volgende zege aan zijn palmares toe te voegen.

Voor de tweede opeenvolgende meeting trok het snelste merkenkampioenschap van de Benelux naar Zandvoort, voor uiteraard weer twee spannende sprintraces van dertig minuten. Het concept is genoegzaam bekend, een top kwalificatie, gevolgd door een half uur alles geven om zo een resultaat te halen. Iedere fout, ieder probleem maakt meteen een einde aan de ambities van de rijder. Dat gebeurt uiteraard met de legendarische 911 van het merk Porsche dat dit seizoen zijn 70ste verjaardag viert. Overigens was Xavier Maassen dit weekend aan zijn zevende en achtste wedstrijd van het seizoen toe, allemaal in een Porsche 911 en na zijn zege op zondag staat zijn teller op 50% zeges in 2018. Waarvan akte…

Xavier Maassen “En mogelijk had het nog beter kunnen zijn, want op zaterdag zat het niet helemaal mee. Na de herstart raakte ik tijdens de herstart na een safety car in een aanrijding betrokken en als gevolg daarvan was het spoor van mijn wagen was niet meer in orde, ik kon dan ook niet meer anders dan mijn plaats verdedigen, ik was derde, maar de mannen voor mij bedreigen was onmogelijk geworden. Het jammere was dat de leider in het kampioenschap voor me lag, dus verloor ik wat bijkomende punten. Nu goed, het blijft een derde plaats en de punten daaraan verbonden tellen ook.

Echter Xavier Maassen is een echte pur sang racer en op zondag vertrok hij opnieuw met het mes tussen de tanden, want hij wilde winnen en weer punten goedmaken in de strijd om de titel. Maassen telt al twee titels in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en een derde titel ziet hij absoluut zitten…

Xavier Maassen: “Het werd een heerlijke wedstrijd, waarin Guven continu druk heeft gezet nadat ik de leiding had overgenomen, maar ik had een zeer goede wagen, ik nam de wedstrijd in handen en kon dus ook afronden. Ik moet het team bedanken, want zij gaven mij een prima wagen om deze wedstrijd af te werken en te winnen. Het is nu even rustig in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar ik kan nu al zeggen dat ik enorm uitkijk naar de wedstrijden in Spa, einde juli, tijdens opnieuw één van de mooiste racemeetings van het seizoen. De fans mogen de datum zeker al aankruisen!”