Limburger geeft titelstrijd niet op.

Xavier Maassen blijft één van de autosport toppers en al zeker als het op racen met een Porsche 911 GT3 Cup aankomt. De Limburger trok afgelopen weekend voor de vijfde manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux richting Circuit Zolder, wat zonder meer de kortste verplaatsing van het seizoen is. Op de Limburgse omloop stond de European FIA Truck Grand Prix op het menu en de tientonners zorgen op het Limburgse asfalt ieder jaar voor veel spektakel, maar ook voor een baan die er wat anders bijligt… Xavier Maassen behaalde in de negende en tiende race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018 een derde en een tweede plaats en zet zo zijn sterk seizoen knap verder. De finale in Paul-Ricard, in het mooie zuiden van Frankrijk, moet nu voor uitsluitsel in de titelstrijd zorgen! Xavier Maassen is nog steeds tweede in het kampioenschap, “maar we vechten tot het bittere einde van de allerlaatste race. Mijn concurrent zal zeker geen cadeau krijgen.” 

De kwalificaties verliepen moeizaam voor Xavier Maassen die niet meteen zijn goede gevoel in de Porsche 991 GT3 Cup van het Belgische DVB RACING terug kon vinden.

Xavier Maassen: “Ik leek wel meer met de wagen dan met de concurrentie te vechten. Er was iets niet helemaal in orde met de wagen, we moeten na dit weekend uitzoeken wat er voor zorgde dat het gevoel niet 100% was. Op die manier is het onderste uit de kan halen, natuurlijk niet makkelijk. Onze expertise en de ervaring van het team zorgde er wel voor dat we de schade konden beperkenIk ben er van overtuigd dat we dit voor de laatste races van het seizoen uiteraard gaan rechtzetten.” 

Racen tijdens de European FIA Truck Grand Prix is leuk, gezien het talrijke publiek en de bijzondere sfeer, maar de piste is niet altijd even… netjes.

Xavier Maassen: “Nee, die spectaculaire monsters zorgen voor zand, wat olie en water op de piste en dat maakt het allemaal wat moeilijker en uitdagender. Ik ben in de beide races met het mes tussen de tanden vertrokken, met als resultaat een derde en een tweede plek, en dat vanaf respectievelijk een vierde en een vijfde startplaats. Ik heb aangevallen, ook wel wat kunnen profiteren van de racefeiten voor me en ik denk dat dit het beste resultaat is wat gezien de omstandigheden mogelijk was. Ik zet een zeer mooie reeks verder, met drie zeges en vijf podiumplaatsen in tien races! Hiermee ben ik de enige resterende tegenstander van Ayhancan Guven in de strijd om de titel 2018. Ik weet dat het in Paul-Ricard niet makkelijk zal worden, want Guven staat inmiddels ruim voor na twee overwinningen, maar een sportman geeft nooit op en dat geldt dus zeker ook voor ons. Ik kijk dan ook met spanning uit naar de finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018 in Frankrijk, tijdens het weekend van 13 en 14 oktober!