De Nederlander van DVB Racing aan de leiding van het kampioenschap.

De opsomming van wat Xavier Maassen dit weekend op Circuit Zandvoort liet zien, spreekt boekdelen: tweemaal de polepositie, twee zeges in wedstrijden die hij van start tot finish kon leiden, twee snelste rondetijden, een nieuwe ronderecord in de Porsche Cup en de leidersplaats in het kampioenschap.

Het tweede weekend van het seizoen 2017 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, tijdens de Jumbo Days op Circuit Zandvoort, werd voor Xavier Maassen een echte voltreffer. We mogen misschien wel zeggen één van de meest perfecte weekends uit zijn carrière. Hij won niet alleen de beide wedstrijden, hij reed ook tweemaal naar de poleposition en nam de leiding in het kampioenschap. Voor Xavier Maassen is dit de perfecte algemene repetitie in het vooruitzicht van de wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Le Mans, in het voorprogramma van de wereldberoemde 24-uursrace.

Xavier Maassen: “Inderdaad, ik heb een foutloos en perfect weekend kunnen afwerken, of neen, wij hebben dat gedaan, wat zo’n resultaat behaal je niet alleen. Dit weekend in Zandvoort, is qua resultaat het beste ooit uit mijn carrière met een volle score, maar dat is niet het werk van mij alleen. Zo’n prestatie lever je samen met je partners, je team, je sponsoren en iedereen die bij zo’n project in de racerij betrokken is. Ik moet eigenlijk meteen ook iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. En eigenlijk gaan we hier vandaag nog van genieten, maar vanaf morgenochtend start de voorbereiding op de volgende race, een race waar iedereen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux naar uitkijkt. Midden juni racen we immers op Le Mans, niet op het kleine circuit, neen, met de 50 à 60 beste Porsche rijders van Europa werken we een race van 40 minuten af in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, net voor de start van de legendarische race zelf. De tribunes zijn dan al volgepakt, met meer dan 200.000 toeschouwers en dus zal iedereen nog meer gemotiveerd zijn dan anders. Om daar goed te presteren gaan we vanaf morgen weer hard aan de slag, want er staat veel op het spel.”

De race in Le Mans is op zaterdag 17 juni en brengt naast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ook de Franse en Engelse Porsche Carrera Cup op de baan.

*****
Xavier Maassen racet dit seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een serie die hij in 2014 won en die ondertussen nog aan uitstraling en competitiviteit gewonnen heeft. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is vandaag zonder meer de meest hoogstaande competitie in de Benelux en dat motiveert Xavier Maassen, samen met het team DVB RACING, enorm om net als in 2014 de concurrentie te snel af te zijn.