Dat Xavier Maassen een specialist van de Porsche 911 GT3 Cup is, bewees de Limburger nogmaals in Spa dit weekend. Maassen startte met de DVB Racing Porsche 991 GT3 Cup in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en zette naast de snelste ronde van het weekend, ook de pole position voor de tweede race neer en pakte voor volle tribunes in de Ardennen ook nog eens de eerste zege van het seizoen in de Benelux-competitie. Maassen werd op zaterdag vijfde en vertrek zo in het zog van leider Ayhancan Güven naar het volgende weekend, op Circuit Zandvoort op 19 en 20 mei.   

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux trapte naar goede gewoonte af tijdens het weekend van het WK Uithouding of FIA WEC op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De weergoden waren de rijders en het massaal opgekomen publiek zeer goed gezind, want van donderdag tot en met zaterdag viel er geen spatje regen. Xavier Maassen zat na zijn zege in de kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring goed in het ritme en bewees dat meteen op vrijdag, tijdens de kwalificatiesessie. In de eerste sessie klokte hij als vijfde af, maar in de tweede sessie reed hij in de allersnelste rondetijd van het weekend naar een schitterende pole position. Niet alleen de pole position in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar gewoon de allersnelste tijd van het hele peloton, dus ook voor de Franse deelnemers.

Xavier Maassen: “Dat was me het rondje wel, met een 2.21,644! Zo’n ronde leg je niet ieder weekend af en vooral, de tweede race van het weekend is die net voor de start van de FIA WEC op zaterdag, volle tribunes dus gegarandeerd… Dit is zo een van die prestaties waar je als rijder best trots op mag zijn en deze blijft me zeker nog een tijdje bij.”

In de eerste sprintwedstrijd van het weekend, 30 minuten vol gaan voor het startveld van 35 Porsche 991 GT3 Cup, pakte Maassen de vijfde plek. De wedstrijd werd door een vrij lange safetycar onderbroken, waardoor er weinig tijd restte om veel plaatsen goed te maken. “Maar je wint niet iedere race en kampioen word je ook deels door regelmaat.

In de tweede race kon Maassen zijn positie ook behouden… wat meteen betekende dat de eerste zege van het seizoen binnen was. “In wat voor een race… Bij de start was er een stevige crash, zonder gevolgen voor de rijders, maar wel met een safety car van meer dan 20 minuten als gevolg… We konden amper drie ronden racen en bovendien was de man met de vlag niet wakker en had niemand begrepen dat de race al afgelopen was. We raceten dus verder… na de race. Het was allemaal zeer verwarrend en wat vreemd, maar ik kwam als tweede algemeen en als winnaar in het Benelux klassement over de meet! Dit seizoen is er één met vijf kandidaten op de titel en ik denk dat het erg belangrijk wordt om zeer regelmatig te zijn en ieder weekend veel punten te scoren! Bedankt ook aan DVB Racing voor de perfecte wagen en nu maak ik me op voor misschien wel het hoogtepunt van het seizoen; de 24 Uur van de Nürburgring aankomend weekend!” 

Xavier Maassen wordt o.a. ondersteund door: Porsche Centrum Maastricht, Nano Planet, Arkem Chemicals, Gamma & Ontwerpburo RS.